Eerst en vooral gefeliciteerd met jullie nieuwe kittens.

Onze keuze is op jullie gevallen, om dat klein wit bolletje die bij ons geboren, opgegroeid en vertroeteld is geweest, uit handen te geven en jullie de kans te geven er evenveel van te houden als wij gedaan hebben 🙂 Vergeten doen we dat klein hummeltje niet, en wij hopen dat jullie ons haar/zijn verdere leven zo af en toe eens op de hoogte houden hoe het met hun is, ook een fotootje zo nu en dan doet ons plezier. Ook eenmaal hij bij jullie woont, blijven wij bereikbaar voor vragen, zorgen, problemen. Onthou dat stomme vragen niet bestaan, enkel domme antwoorden.

Nu volgen enkele tips, die soms nuttig kunnen zijn:

In het begin is het soms beter om het kitten rustig kamer per kamer te laten verkennen, dus bv. de eerste nacht in een logeerkamer, slaapkamer en zo de kamers per kamer open te stellen totdat het kitten al de plaatsen heeft verkend waar hij altijd mag komen.

Gevaar schuilt soms in een klein hoekje:

-Siamezen zijn echte Houdini's in het openenen van deuren, kasten,...

-Ze zijn super nieuwsgierig ratten/ muizen vergif, chemische producten bewaar ze buiten hun grijpgrage pootjes.                  -Vooral opletten met Velux ramen, nooit op kip laten open staan! Een kitten/ kat kruipt erdoor en raakt klem met zijn nek hoofd en overlijdt. Bij Zooplus te koop: Trixie beschermrooster voor het kiepraam.

-Doe ze geen halsbandje aan, dit is gevaarlijk ze blijven ergens achter hangen en zo gebeuren er ongelukken. En vooral geen belletje, ze horen vele malen beter dan wij. Stel je voor dat wij hele dagen met een bel aan onze nek zouden rondlopen. 

-Wasmachine of droogkast zijn geliefkoosde plekjes, voor je het weet heb je een gewassen of gedroogd kitten.

-Ook bepaalde planten zijn giftig voor katten, Kerstroos is er één van.

 

Katten vinden het prettig als hun drinkbakjes op een aantal plaatsen verspreid staan, maar niet in de buurt van hun etensbakje. 

Kijk ook even in het kadertje van "Hun voeding" Daar staat nuttige info over hoe je je kitten gezond houd, en dit ook op latere leeftijd.

Ook vinden katten het erg fijn om op een hoge plaats te liggen, een krabpaal wordt door hun erg geapprecieerd zo kunnen ze vanuit de hoogte alles gade slaan en ook hun nageltjes slijpen wat je bankstel vrijwaard van ongewenst krabgedrag.

 

Traditionele siamezen ( Thai ) buiten los laten rondlopen: Wij raden je het niet aan! Ze worden meegenomen, overreden, veel kans dat ze ziek worden door contact met vreemde katten, oa. kattenaids is niet behandelbaar ze sterven een langzame, pijnlijke dood. Deze raskatten bezitten geen ondervacht , en kunnen niet tegen de koude. Het liefst liggen ze voor de houtkachel, of bovenop de verwarming.                                                               Wij hopen dat je daaraan denkt, en in hun belang de juiste keuze maakt.

Wij willen jullie ook bedanken voor het vertrouwen om voor onze onze cattery te hebben gekozen.