Droge brokjes kun je vergelijken met fastfood, verslavend maar het is niet gezond om iedere dag uitsluitend Mcdonalds te eten: Dat geldt ook voor je kat. Hij hangt volledig van jou af qua voeding, en zijn gezondheid. Hij heeft geen keuze, jij kiest voor hem.

Als je ervoor kiest om hem ook brokjes te geven, geef ik het advies maximum 40 % droogvoer en 60 % natvoer te geven om zijn nieren te vrijwaren van uitdroging. Natvoer kan ook rauwe of licht gekookt vlees of kip zijn.

Geef een kat geen gekookte, gebakken kippenbotten, beenderen van vlees,...ze kunnen erin stikken een darmverstopping krijgen, of de darmwand kan gaan scheuren. Een goede tip is er eerst voor te zorgen dat hij zijn natvoer volledig heeft opgegeten, vooraleer je hem brokjes geeft.

Beste merk brokjes:  Celtic connection en Wildcat Karoo. 

Deze beiden merken kun je goedkoop bestellen op de website food4pets.be je bestelling wordt gratis opgestuurd. 

Als je ervoor kiest om ze meer dan 40% droogvoer te geven.

Combineer dit altijd met een blikje natvoer per dag per kat. De merken met een hoge vochtgehalte zijn erg belangrijk,omdat brokjes de nieren uitdrogen : Almo nature- Schesir- Cosma nature,, Greenwoods, Miamor fijne filets naturelle,Carnilove Pouch kat. Ook Cosma Thai/Asia kan, zolang deze soort niet elke dag wordt gegeven.                                                                  Kies je ervoor ze enkel natvoer te geven, dat kan ook. Hieronder heb ik een aantal merken complete blikvoeding vermeld, als je ze dit geeft hebben ze geen brokjes nodig: daar zit alles in wat ze nodig hebben:

- Animonda Carny adult - Granatapet delicatessen 

- Wild Freedom - Catz Finefood classic

- Granatapet symphonie - Leonardo All Meat 

- Yarrah bio paté ( niet de chunks! )

Onthou dat alle dierenvoeding uit de supermarkt oa. : Whiskas, Felix, Friskies,Purina One,... Ook Royal Canin, Hill's, Iams horen bij het lijstje. Geen goede voeding is. Wat je op korte termijn bespaart, zul je meestal later dubbel en dik uitgeven aan de dierenarts. 

Wij voeren onze kittens geen brokjes uitsluitend natvoer van deze merken:  

Animonda Carny - Granatapet - Wild Freedom - Grau: onder elkaar gemengd met een klein blikje 70 gr van deze merken: Almo nature, Cosma nature, Schesir, Greenwoods. 

Volledig veranderen van hun voeding: Wij geven per kitten eten mee voor gemiddeld twee weken, als je besloten hebt om volledig andere te voeding geven dan ze gewend waren bij ons. Gebruik het eten dat je voor hun meekreeg om de verandering geleidelijk aan te laten verlopen, meng iedere dag een beetje meer van de door jou gekozen voeding door het eten dat je van ons meekreeg. Zo voorkom je dat ze ineens diarree krijgen, wat voor niemand leuk is. Ook later is het aangewezen om dit op dezelfde manier te doen. Reken ongeveer drie weken om te veranderen van voeding.

Voor gezonde katten is het een must om regelmatig van voeding te veranderen, wij eten ook niet een heel leven iedere dag hetzelfde.

Onze volwassen katten krijgen bij ons maximum 40 % brokjes per dag; het betreft een mengeling van drie merken Celtic Connection - Wildcat Karoo - Orijen cat&kitten van elks 1/3. 

60% natvoer: Granatapet, Wild Freedom, Animonda Carny, Granatapt symphonie, Purrr, Catz Finefood.

Per dag een keuze uit deze merken, gemengd met een klein blikje van één van deze merken: Almo nature, Schesir, Applaws, Cosma Nature en soms Cosma Thai / Asia, 

(Als u thuis al katten hebt, en u zou willen overstappen op Celtic Connection, het beste is om die te mengen met Wildcat Karoo of als u kat te dik is met Wildcat Ethosa die 1% koolhydraten bevat) dat zorgt ervoor dat de verhouding qua  ingrediënten perfect in evenwicht is.  

Celtic Connection en Wildcat Karoo, bestellen wij op deze website: food4pets.be.  

Katten eten de hele dag kleine porties op het ogenblik dat ze goede voeding krijgen, schrokken ze niet, hebben geen overgewicht en geven ook niet over. 

Onze katjes krijgen hier 2 x per week een halve stick per kat Miamor malt crème tegen haarballen er zitten 6 sticks in een verpakking. Voor een binnenkat is dit erg belangrijk, haarballen kunnen voor verstopping zorgen. Zooplus verkoopt die ook. 

Als het lijkt alsof u kat gaat overgeven, maar er komen enkel luide kuchen uit. Veel kans dat hij erge last heeft van haarballen. 

Bijna alle vermelde merken vind je bij www.zooplus.nl  daar kun je online bestellen, en wordt het gratis naar je thuis gestuurd

Deel deze pagina